El Màster d'Acupuntura va al Congrés Europeu de Medicina Integrativa

  • Publicado el 15 de octubre de 2019

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

La Dra. Cristina Domingo va exposar durant un simposi internacional a Tarragona la importància de la formació dels sanitaris en les disciplines de Salut Integrativa.

Durant el 12è Congrés Europeu de Medicina Integrativa i el 2n Congrés Nacional de Salut Integrativa del SESMI (Societat Espanyola de Salut i Medicina Integrativa), el passat mes de setembre es va realitzar una Taula Rodona sobre "l'Experiència educativa en Salut Integrativa des de l'àmbit nacional”. Allà, la Dra. Domingo va tenir l'oportunitat de parlar de la trajectòria del Màster en Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura que s'imparteix al Campus Docent Sant Joan de Déu des de 2003 i que va començar amb 500 hores lectives repartides en 3 anys acadèmics, i que, a partir del Pla de Bolonya d'estudis universitaris, es desenvolupa amb 60 crèdits ECTS i una durada de 2 anys.

Del màster va destacar que les pràctiques clíniques es realitzaven en un dispensari clínic i la incidència en la recerca que es feia als estudiants a través de l'elaboració de ponències i de les tesis TFM. També va assenyalar la importància de la Formació Continuada dels Acupuntores i el tan necessari suport en l'obtenció de beques de recerca i presentacions a congressos.

A més de la ponència, els professors del Màster d'Acupuntura van presentar una comunicació i cinc pòsters. La comunicació, de la mà de les professores Maite Miranda i Cristina Domingo, titulada: “Acupuntura i Moxibustió en el tractament de la presentació de natges a l'Hospital Sant Joan de Déu”, està basada en la recerca realitzada en l'Àrea de la Dóna de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Els cinc pòsters van ser: 

  • “Tractament amb acupuntura rere cirurgia Oncològica Mamària”, que va tenir com a ponents a la Cristina López de Sant Román i la Dra. Cristina Domingo, i en el qual s'avaluava l'eficàcia del tractament amb acupuntura en dones intervingudes de Reconstrucció Mamària Immediata (RMI), per a disminuir les complicacions associades a la intervenció i millorar el postoperatori.
  • “Acupuntura en el tractament del bruxisme i els acufenos” amb el Josep María Charles Vallcanera i Dra. Cristina Domingo, en el qual, després d'avaluar el tractament amb acupuntures en pacients afectats de acufens, s'observava una disminució significativa d'aquests, així com una millora en aquells pacients afectats a més de bruxisme. 
  • “Microsangría en MC9 en casos d'Hipertensió Arterial” amb la Patricia Dolcet i la Chiara Capece, concloïa que realitzar una microsangría de 5 gotes de sang en MC9 del costat esquerre era efectiu per a fer disminuir de manera puntual la pressió arterial.
  • “Tractament d'Acupuntura i Moxibustión per a la maduració cervical” amb la Chiara Capece, la Patricia Dolcet, la Gaia Capece i la Maite Miranda, que avaluava l'eficàcia i seguretat del tractament amb acupuntura i moxibustió en les embarassades que presenten un test de Bishop desfavorable a partir de les 39 setmanes, mitjançant el qual han pogut afirmar l'eficàcia del tractament per a reduir el nombre d'induccions farmacològiques al part i la incidència de cesàries.
  • “L'Acupuntura com a tractament en els problemes de Lactància Materna” amb la Raquel Pérez i la Patricia Dolcet, concloïa que l'Acupuntura era una eina eficaç en la resolució de mastitis, obstruccions mamàries i /o esquerdes.

Màster